Meble restauracyjne

24 sierpnia 2017 Wyłącz przez Beata

Meble restauracyjne to bardzo szerokie pojęcie ze względu na ilość oferowanych rodzajów restauracji. W tych gdzie zależy nam na szybkiej obsłudze najczęściej są to fastfoody stosuje się meble niezbyt ładne, raczej plastikowe lub plastikowe z elementami metalu, dlaczego? Chodzi przede wszystkim o higienę i możliwość szybkiego uporządkowania mebli, wyposażenia ze względu na dużą powierzchnię i dużą ilość odwiedzających.

W restauracjach kameralnych najczęściej mamy do czynienia z meblami drewnianymi nierzadko antykami lub na antyki wyglądającymi. W takich restauracjach założeniem jest to by miejsce było przytulne dające poczucie przebywania we własnym domu.

Duże restauracje, restauracje hotelowe stawiają przede wszystkim na elegancję tutaj z kolei najczęściej spotkamy drewniane meble, krzesła z wysokim, wygodnym oparciem najważniejsze jest by było przestronnie, aby nikt nie miał poczucia, że ktoś za blisko siedzi, ale również chodzi tutaj o ułatwienie pracy kelnerom, kucharzowi, kelnerowi. Zbyt blisko usytuowane stoli, krzesła mogą uniemożliwić przejście do klienta lub prowokować krępujące sytuacje przesuwających się na krzesłach gość.

Jesteśmy dystrybutorem wykładzin.

Czemu to jest takie istotne? Często ludzie wchodząc do restauracji widząc jest wnętrze rezygnują i nie chodzi tutaj o brzydki kolor ścian czy innych, ale brakiem przestrzeni a idą do restauracji po to by zjeść w gronie osób, z którymi przybyli a nie mając wrażenie, że siedzą koło obcych ludzi na drewnianych ławkach. Wyposażenie restauracji musi być adekwatne do tego, co dana restauracja oferuje, najczęściej część wyposażenia jest barowa (wysokie krzesła) – koło barmana natomiast reszta to stoliki o różnych wielkościach w zależności od ilości przybyłych gości.